Aktualności

Wiosenne menu U Fukiera

Cztery pory roku 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 to menu oparte na tym, co aktualnie najlepszego daje nam natura. Zapraszamy na wiosenne menu 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚, opracowane przez Magdę Gessler oraz szefa kuchni U Fukiera Szymona Gołofita.

W roli głównej pojawiły się uwielbiane i wyczekiwane SZPARAGI zielone z doskonałym sosem holenderskim i jajem poche lub genialne BIAŁE szparagi Magdy karmelizowane, podane z sosem aioli z cząstkami awokado – to jest obłęd, musicie ich spróbować!

Do tego nowość 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 – zaskakująca szynka z karpia, wędzona, delikatna z podkręcającym smak cytrynowym winegretem z koprem i kaparami. Szyneczka z karpia to produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych przez Ministra Rolnictwa 🇵🇱 Jest doskonała!

Słynny lekki i aromatyczny chłodnik hiszpański czyli GAZPACHO ANDALUZYJSKIE, który swój geniusz skrywa w balansie pomiędzy kwasowością, słodyczą, lekką ostrością i wyrazistością. Majstersztyk

A na koniec rozkosznie, słodko i rabarbarowo, czyli tarta z musem z rabarbaru – i kwaśna i słodka, posmakuje nie tylko fanom rabarbaru.

Zapraszamy do sal wewnątrz restauracji oraz do ogródka na Rynku Starego Miasta.

Do zobaczenia 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚! 🌹
Rezerwacje: ☎️ 600 999 933 📧 fukier@ufukiera.pl ➡️ MojStolik.pl

Ogródek U Fukiera otwarty!

Zapraszamy serdecznie do ogródka U Fukiera w sercu warszawskiego Rynku Starego Miasta na rozkoszowanie się tradycyjną polską kuchnią, wśród roślin i barwnych kwiatów z pięknym widokiem na malowniczy Rynek Starego Miasta. Wiosna i lato to idealny czas, by skorzystać z restauracyjnego ogródka i zjeść posiłek na świeżym powietrzu.

Ogródek U Fukiera otwarty jest codziennie od 12:00 do ostatniego Gościa (kuchnia do 23:00)

Do zobaczenia U Fukiera!

Spotkania wielkanocne U Magdy Gessler

Zapraszamy do organizacji wielkanocnych spotkań U Fukiera nie tylko w gronie rodziny i bliskich, ale także spotkań biznesowych. Magda Gessler wraz z szefem kuchni Szymonem Gołofitem przygotowali specjalną ofertę pełną tradycyjnych i ulubionych dań kuchni polskiej opartych na wyjątkowych recepturach z domu rodzinnego Magdy Gessler oraz bazujące na najwyższych produktach od polskich, zaufanych dostawców. 

Wielkanocne menu U Fukiera to np. barszcz biały na zakwasie, faszerowane jaja – szynką lub te po staropolsku z pieczarkami i koprem, oczywiście sałatka jarzynowa – U Fukiera z dodatkiem grzybków, deska mięs naszego wyrobu i pasztet z dziczyzny, kaczka pieczona oraz ryby tylko polskie, obłędne mazurki czy tradycyjna baba drożdżowa – wszystko na najwyższym poziomie z najlepszych składników w wyjątkowej oprawie.

Restauracja U Fukiera to wyjątkowe miejsce na firmowe jajeczko, rodzinny obiad i klimatyczną kolację. Nieprzeciętne, artystyczne wnętrze, urokliwe sale pełne dzieł sztuki, świeżych kwiatów i wielkanonych dekoracji oraz pamiątek z podróży Magdy sprawi, że będą to niezapomniane chwile.

Rezerwacje, oferta oraz szczegóły:

fukier@ufukiera.pl
600 999 933

Wielkanoc jak U Fukiera

Tradycyjnie zapraszamy wszystkich smakoszy polskiej wybornej kuchni na Wielkanoc U Fukiera, którą możecie zamówić do domu. To ulubione święta Magdy Gessler, która z ogromną radością i miłością do jedzenia wspólnie z szefem kuchni Szymonem Gołofitem opracowała menu pełne ukochanych, rodzinnych przepisów.

Oferta wielkanocna U Fukiera to ulubione świąteczne klasyki jak barszcz biały na zakwasie, biała kiełbasa przez nas robiona, kaczka pieczona po polsku czy faszerowane jaja w skorpuce po staropolsku. Jest też krem chrzanowy na zakwasie, kurczak nadziewany chałką i wątróbką oraz tradycyjna sałatka jarzynowa czy pasta z wiejskich jaj.

Zapraszamy do Delikatesów U Fukiera Magdy Gessler gdzie już dziś możecie złożyć zamówienie na święta 🌿🌸

W tym roku większość oferty wysyłamy na terenie całej Polski i do krajów UE.

Część dań, np. ciasta i jajka można odebrać osobiście lub zamówić dostawę na terenie Warszawy (przy zamówieniu powyzej 250 zł)

Zamówienia przyjmujemy do 4 kwietnia.

Walentynki U Fukiera

Romantyczna kolacja w Warszawie, w sercu Rynku Starego Miasta – zapraszamy do rezerwowania stolików na Walentynki w restauracji 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 ❤️ Czeka na Was rozbudzające zmysły i pełne afrodyzjaków menu, które sprawi, że ten wieczór będzie pyszny, piękny i naprawdę wyjątkowy ❤️
Do tego elegancka oprawa, romantyczna atmosfera, autorskie koktajle i piękne wnętrza sprawią, że będą to niezapomniane chwile ❤️

Rezerwacje:

fukiera@ufukiera.pl
600 999 933
oraz online ➡️MojStolik.pl

❤️Zapraszamy na specjalne menu walentynkowe oraz dania a’la carte❤️ Do zobaczenia 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚!

Pączki U Fukiera

Karnawałowe pączki i faworki U Fukiera już są! Zapraszamy na tradycyjne, prawdziwe faworki oraz obłędne pączki, których nie da się zapomnieć. To, co wyróżnia pączki U Fukiera to wilgotne ciasto bogate w wysokiej jakości produkty, prawdziwe masło i wiejskie żółtka z dodatkiem aromatycznej pomarańczowej skórki oraz wypełnienie domowymi konfiturami. W tym roku pączki U Fukiera nadziewamy Waszymi ulubionymi smakami – konfiturą z płatków róż lub konfiturą malinową.

Pączki U Fukiera to pączki w Warszawie, które są prawdziwą ucztą dla podniebienia!

Pączki i faworki będą dostępne U Fukiera przez cały karnawał. Można je kupić:

 – w restauracji U Fukiera

 – w świątecznej budce na rynku Starego Miasta

 – w naszych Delikatesach (oferujemy odbiór osobisty lub dowóz na terenie Warszawy 

Zapraszamy!

Sylwester U Fukiera!


Powitaj Nowy Rok 2023 w wyjątkowej atmosferze i zarezerwuj kolację sylwestrową w restauracji U Fukiera!

✨Magda Gessler wraz z szefem kuchni Szymonem Gołofitem przygotowali dla Was wykwintne i wysmakowane menu, pełne wybornych dań, które nadadzą temu wieczorowi niezwykłości👌🏼 Kolacja degustacyjna składać się będzie z ośmiu dań, do tego wine pairing i wyjątkowa, uroczysta oprawa.

To będzie Sylwester w Warszawie w zjawiskowym wydaniu!

🎊 Zapraszamy do rezerwacji miejsc: 📧 fukier@ufukiera.pl
Szczegóły ➡️ ☎️ 600 999 933

Catering świąteczny U Fukiera

Tradycyjnie przygotowaliśmy dla Was ofertę cateringu świątecznego w Warszawie. Zapraszamy do składnia zamówień na święta ulubionych, tradycyjnych świątecznych dań z najwyższej jakości składników według receptur Magdy Gessler.

Czeka na Was wigilijne menu – barszcz rubinowy i uszka do niego pełne prawdziwków, ryby w occie, po żydowsku, grecku i w śmietanie, pierogi z kapustą prawdziwkami, tradycyjne świąteczne ciasta, najlepszy sernik lub okazały tort makowy, obfity makowiec i dorodny piernik.
Jest też tradycyjna kaczka po polsku, kurczak faszerowany, słynny bigos złoty na bogato z dziczyzną, obłędny boczek rolowany, pieczony czy pachnąca karkówka lub schab ze śliwką suską sechlońską. Nie zabrakło kompotu z suszu jak u mamy, chleba, który sami wypiekamy i różnorodnych, kolorowych dodatków, które urozmaicą świąteczny stół.

Bogata oferta świąteczna gotowych dań z restauracji U Fukiera według receptur Magdy Gessler jest dostępna w Delikatesach U Fukiera Magdy Gessler.

W tym roku większość oferty świątecznej wysyłamy także na terenie całej Polski (specjalnie zapakowana i przygotowana do wysyłki). Część oferty, np. ciasta można tylko odebrać osobiście.

Zapraszamy!

Świąteczna budka U Fukiera na Rynku Starego Miasta

Świąteczna budka U Fukiera, którą w zeszłym roku pokochaliście i chętnie odwiedzaliście w sercu Rynku Starego Miasta otwiera się także i w tym roku!

Od 1 grudnia do końca lutego na Rynku Starego Miasta będzie czekać na Was nasza kolorowa świątecznie udekorowana chatka, pełna gorących i świeżych pyszności, wabiących zapachów kuchni polskiej w najlepszym wydaniu, apetycznych słodkości oraz rozgrzewających trunków i napojów. 🌟

Zapraszamy serdecznie do odwiedzenia świątecznej budki U Fukiera i zasmakowania cudownej, świątecznej atmosfery, jaka ogarnia cały Rynek w tym wyjątkowym czasie.

Świąteczna budka U Fukiera jest czynna codziennie od 10:00 do 22:00🌟

Do zobaczenia! 🌟

Gęsina U Fukiera

Późna jesień w warszawskiej restauracji U Fukiera to przede wszystkim ukłon w ważnym kierunku w tym czasie w polskiej kuchni – w kierunku gęsiny.

W listopadzie 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 króluje polska gęś.

Gęsina to wyjątkowe szlachetne mięso, które kochamy za wartości odżywcze i wspaniały, bogaty smak. Sezonowe menu z gęsiny w restauracji U Fukiera to plastry różowej piersi z gęsi przez nas wędzonej podane na winegrecie malinowym w asyście buraczanego concasse. Według receptury z rodzinnego domu Magdy Gessler przygotowujemy pyszny krupnik wolno gotowany na gęsich żołądkach z warzywami korzennymi, niezwykle pożywny, gęsty i aromatyczny. Na danie główne proponujemy udko z gęsi confit w towarzystwie modrej kapusty z morelami i klusek prosto ze Śląska.

Gęsina U Fukiera tylko w sezonie!

Rezerwacje: ☎️ 600 999 933 📧 fukiera@ufukiera.pl ➡️MojStolik.pl

Do zobaczenia U Fukiera! 🌹