Aktualności

Lipiec U Fukiera

Co pysznego znajdziemy w sezonowym menu U Fukiera?

W lipcu królują kurki, które doskonale wkomponowały się w sezonowe risotto, w duecie z serem Bursztyn dają pyszny efekt. Nie mogło zabraknąć ulubionej zupy kurkowej na warzywnym bulionie oraz chrupiących placków ziemniaczanych z sosem kurkowym i koprem.

Na specjalną uwagę zasługują również pierogi z jagodami – te wyjątkowe leśne owoce skryte w delikatnym cieście, z odrobiną śmietany przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.

Zapraszamy serdecznie!

Zarezerwuj stolik online!

Zapraszamy do rezerwacji online stolika w restauracji U Fukiera przez mojstolik.pl

Teraz możesz zarezerwować stolik o każdej porze.

Zapraszamy!

Rewitalizacja kamienicy fukierowskiej

Drodzy Goście,

informujemy, że właśnie rozpoczęła się rewitalizacja kamienicy fukierowskiej, która jest zabytkiem warszawskim. Prace wykonywane są wewnątrz budynku, w dni powszednie w godzinach rannych i wczesnopopołudniowych. Zaplanowane zostały tak, aby w jak najmniejszym stopniu wpływały na działalność restauracji. Pragniemy również zapewnić, że dopełniliśmy wszelkich starań, aby nie wpłynęło to na Państwa komfort.

Za ewentualne niedogodności przepraszamy.

Restauracja U Fukiera Otwarta!

Nareszcie możemy Was zaprosić do środka restauracji U Fukiera! Długo czekaliśmy na ten moment, szef kuchni wraz z Magdą Gessler przygotował dla Was wspaniałe sezonowe pyszności, ulubione klasyki kuchni polskiej oraz słynne hity U Fukiera.

Restauracja jest czynna codziennie od godz. 12:00 do ostatniego Gościa.

Zapraszamy do magicznego ogródka w sercu Rynku Starego Miasta oraz do pięknych sal w środku kamienicy fukierowskiej.

Rezerwacje przyjmujemy telefonicznie oraz mailowo.
600999933
fukier@ufukiera.pl

Otwarcie U Fukiera!

Drodzy Goście, z przyjemnością ogłaszamy, że 15 maja otwieramy ogródek U Fukiera!
Z kolei już 29 maja będziemy mogli zaprosić Was do środka restauracji.

Cieszymy się, że będziemy mogli Was wreszcie zaprosić do środka, ugościć i sprawić byście poczuli U Fukiera w pełnej krasie.

Rezerwacje przyjmujemy telefonicznie i pod adresem e-mail:
✅ fukier@ufukiera.pl
✅ 600999933

Do zobaczenia!

Majówka U Fukiera!

Zapraszamy na wielkie grillowanie na Rynku Starego Miasta przed restauracją U Fukiera!
Magda Gessler i szef kuchni Patryk Burnicki przygotowali obłędne menu pełne pysznych, ulubionych dań z grilla. Karkówka z grilla w wybornej marynacie, naszego wyrobu kiełbasa i kaszanka, finezyjne szaszłyki i dorodne steki – najwyższej jakości mięso od naszych sprawdzonych dostawców!

Rozmaite, świeże dodatki, wspaniałe zapachy i mnóstwo wiosennej energii – to wszystko czeka na Was w majowy weekend przed restauracją U Fukiera.

Grillujemy codziennie od 30 kwietnia do 3 maja, od godziny 12:00. Do zobaczenia!

Okienko U Fukiera otwarte dłużej!

Wiosna nadchodzi, dni są coraz dłuższe i więcej czasu spędzamy na świeżym powietrzu. Dlatego okienko U Fukiera ma nowe godziny otwarcia, zapraszamy codziennie już od 11:00 aż do 20:00.

Szef Kuchni w kwietniu przygotował kilka nowości, które umilą czas spędzony na Rynku Starego Miasta.

Wśród znanych i lubianych pajd pojawiła się nowa, z pieczonym schabem i sosem tatarskim, do tego na deser naleśniki na ciepło z waniliowym twarożkiem i sosem z białej czekolady i kardamonem.

Z kolei Magda Gessler gorąco poleca w tym miesiącu rosół na kaczkach i jabłkach z dodatkiem karmelu podany z pierożkami pełnymi borowików oraz udko z kaczki confit z buraczkami i kajzerką.

Zapraszamy serdecznie!

Słodka Wielkanoc U Fukiera

Cukiernicy U Fukiera przygotowali w ramach cateringu wielkanocnego tradycyjne wypieki świąteczne oparte na najlepszych recepturach Magdy Gessler. W propozycjach na świąteczny stół znalazły się nieco zapomniane i wyjątkowe mazurki. Wsród nich znalazł się mazurek kajmakowy i czekoladowy oraz różany.

Słodka specjalność wielkanocna, czyli pascha to wspaniała kontynuacja dawnych zwyczajów i ukłon w stronę wschodnich tradycji. Ucierana z twarogu z dodatkiem masła, żółtek i bakalii. Robi furorę na świątecznym stole.

W ofercie znalazły się także tradycyjne i nasze ulubione ciasta, słynny sernik U Fukiera, jabłecznik z cynamonem, który skrywa w sobie prostotę na najwyższym poziomie i wspaniała, okazała beza z migdałowym kremem i marakują.

Zamówienia na Wielkanoc można składać w Delikatesach U Fukiera Magdy Gessler do 31 marca.

Możliwy jest odbiór osobisty lib dostawa na terenie Warszawy.

Wielkanoc jak U Fukiera

Tradycyjnie zapraszamy wszystkich smakoszy polskiej wybornej kuchni na Wielkanoc U Fukiera, który w tym roku serwujemy na wynos. To ulubione święta Magdy Gessler, z ogromną radością i miłością wspólnie z szefem kuchni Patrykiem Burnickim opracowała to doskonałe menu pełne ukochanych, rodzinnych przepisów.

Oferta wielkanocna U Fukiera to ulubione świąteczne klasyki jak barszcz biały na zakwasie, biała kiełbasa przez nas produkowana, kaczka pieczona po polsku czy jaja po staropolsku. Pojawiło się także kilka nowości jak jaja faszerowane szynką, boczek pieczony oraz rolada cielęca faszerowana ogórkiem kiszonym czy pasta jajeczna.

Zapraszamy do Delikatesów U Fukiera Magdy Gessler gdzie już dziś możecie złożyć zamówienie na święta 🌿🌸

Do wyboru odbiór osobisty lub dostawa na terenie Warszawy.

Zamówienia przyjmujemy do 31 marca.

Słodki karnawał U Fukiera

Zapraszamy na słodki karnawał pełen pączków i faworków do restauracji U Fukiera!

Od dziś do 14 lutego można kupić w okienku u Fukiera świeże, pyszne pączki, według receptury Magdy Gessler. Puszyste, żółciutkie, oblane lukrem z białym rumem i pełne nadzienia, do wyboru – z konfiturą malinową lub z wiśniową.

Do tego tradycyjnie przygotowaliśmy faworki – delikatne, kruche i lekkie!

Karnawałowe słodkości można także zamówić bez wychodzenia z domu przez Delikatesy U Fukiera Magda Gessler z dostawą na terenie Warszawy.

Zapraszamy!