Cztery pory roku 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 to menu oparte na tym, co aktualnie najlepszego daje nam natura. Zapraszamy na wiosenne menu 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚, opracowane przez Magdę Gessler oraz szefa kuchni U Fukiera Szymona Gołofita.
W roli głównej pojawiły się uwielbiane i wyczekiwane SZPARAGI zielone z doskonałym sosem holenderskim i jajem poche lub genialne BIAŁE szparagi Magdy karmelizowane, podane z sosem aioli z cząstkami awokado – to jest obłęd, musicie ich spróbować!
Do tego nowość 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 – zaskakująca szynka z karpia, wędzona, delikatna z podkręcającym smak cytrynowym winegretem z koprem i kaparami. Szyneczka z karpia to produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych przez Ministra Rolnictwa Jest doskonała!
Słynny lekki i aromatyczny chłodnik hiszpański czyli GAZPACHO ANDALUZYJSKIE, który swój geniusz skrywa w balansie pomiędzy kwasowością, słodyczą, lekką ostrością i wyrazistością. Majstersztyk
A na koniec rozkosznie, słodko i rabarbarowo, czyli tarta z musem z rabarbaru – i kwaśna i słodka, posmakuje nie tylko fanom rabarbaru.
Zapraszamy do sal wewnątrz restauracji oraz do ogródka na Rynku Starego Miasta.
Do zobaczenia 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚!
Rezerwacje: 600 999 933
fukier@ufukiera.pl
MojStolik.pl