Aktualności

Kurki U Fukiera

Serdecznie zapraszamy do restauracji U Fukiera na dania z kurkami w roli głównej.

Te leśne skarby przyjeżdzają do nas z podlaskich lasów, intensywnie aromatyczne, niezwykle cenione w polskiej kuchni, z wieloma walorami odżywczymi, od lat tradycyjnie pojawiają się na naszym stole.


Zapraszamy na sezonowe dania z kurkami!


🧡 ᴢᴜᴘᴀ ᴋᴜʀᴋᴏᴡᴀ pełna aromatycznych kurek, lekko śmietanowa, delikatna, z młodymi warzywami, pachnąca koprem… Jak u mamy.
🧡 ʀɪsᴏᴛᴛᴏ ᴢ ᴋᴜʀᴋᴀᴍɪ, pachnące, delikatne i kremowe, z wyrazistym serem Bursztyn. Idealne!👌🏼
🧡 ᴋᴜʀᴋɪ ᴡ śᴍɪᴇᴛᴀɴɪᴇ z dużą ilością kopru, czyli pyszna klasyka smaku polskiego lata

🍽 Rezerwacje:
☎️ 600 999 933
📧 fukiera@ufukiera.pl
➡️ MojStolik.pl

🌹Do zobaczenia 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚!

Dining Week U Fukiera!

Już 6 lipca rusza festiwal sztuki restauracyjnej, w ramach którego w specjalnej cenie oferujemy popisowe menu autorstwa Magdy Gessler i szefa kuchni U Fukiera Patryka Burnickiego.
Festiwalowe menu to aż pięć wykwintnych dań! Do wyboru są dwa rodzaje menu, dodatkowo wzbogacone o zaskakujący amuse-bouche.

To niepowtarzalna okazja by poznać restaurację U Fukiera w festiwalowym, popisowym wydaniu.

Festiwal Dining Week potrwa do 31 lipca, a liczba miejsc jest ograniczona.

Zarezerwuj stolik teraz!

Do zobaczenia 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 🌹

Hiszpański wieczór U Fukiera

Zapraszamy gorąco 𝟏𝟖 𝐜𝐳𝐞𝐫𝐰𝐜𝐚 do restauracji 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 na wyjątkową kolację, której gościem specjalnym będzie Carlos Moro – ikona hiszpańskiego winiarstwa oraz założyciel, właściciel i główny winiarz 9 różnych winiarni w 6 hiszpańskich apelacjach, który podczas wieczoru zabierze nas w fantastyczną winiarską podróż.


Magda Gessler wraz z szefem kuchni restauracji U Fukiera przygotowała specjalne menu degustacyjne złożone z 7 wykwintnych dań, do których zaproponujemy starannie dobrane wina przez 𝐂𝐚𝐫𝐥𝐨𝐬𝐚 𝐌𝐨𝐫𝐨, wspaniale komponujące się z potrawami i podkreślające ich smak.

Spróbujecie m.in. tatara z polędwicy z jelenia z jajem przepiórczym i francuską gorczycą, pływające foie gras z borowikami szlachetnymi czy stek z jelenia z blanszowanym czosnkiem niedźwiedzim i chutney melonowo-truskawkowym.

To będzie niezapomniana kolacja!

Już można rezerwować stoliki na ten uroczysty wieczór w hiszpańskim wydaniu. Zapraszamy:
fukier@ufukiera.pl
600 999 933

Menu degustacyjne – 310 PLN/os
Wine Pairing – 280 PLN/os

Magda Gessler w rankingu najlepszych restauratorów w Polsce.

Magda Gessler otrzymała wyróżnienie dla najlepszego restauratora jako twórca restauracji wyjątkowej – restauracji 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 w rankingu TOP 50 polskich restauratorów organizowanym przez Forbes Polska i FOR Solutions – Profesjonalnie dla Gastronomii 🏅

Fukier ma w tej chwili 31 lat ze mną, różnie było, w tej chwili mogę być bardzo dumna z mojego szefa kuchni Patryka Burnickiego i moich managerów, to naprawdę jest absolutne odrodzenie” – mówiła Magda Gessler odbierając nagrodę.

Dziękujemy bardzo jury za wyróżnienie oraz organizatorom za promowanie naszej branży gastronomicznej. Dziękujemy także Wam, drodzy Goście, za zaufanie jakim nas darzycie od lat. Dzięki Wam możemy tworzyć to wyjątkowe miejsce dbając o najwyższą jakość, profesjonalną obsługę oraz niepowtarzalną i jedyną w swoim rodzaju atmosferę.

fot. Karol Stańczak

Wspieramy Ukrainę

🇺🇦

Drodzy Goście, goszcząc U Fukiera, możecie dołączyć do wsparcia Ukrainy w tym trudnym i smutnym czasie.

Do karty U Fukiera wprowadziliśmy drożdżówki z makiem 💛💙 – cały dochód ze sprzedaży drożdżówek przekażemy na oficjalną zbiórkę Polska Akcja Humanitarna (PAH)💛💙

Nasza akcja trwa do odwołania.

Tłusty Czwartek U Fukiera

Tłusty Czwartek za pasem, a U Fukiera każdego dnia w czasie trwania karnawału produkują się pyszne pączki z tradycyjnego przepisu na bogato, pełnego masła i żółtek wiejskich, szczodrze nadziane konfiturą z płatków róż, malin lub wiśni…

Zapraszamy do składania zamówień przez nasze Delikatesy W karnawałowej słodkiej ofercie U Fukiera znajdziecie także kruche i chrupiące faworki obsypane cukrem pudrem.

Zamówienia można odebrać osobiście w restauracji U Fukiera na Rynku Starego Miasta, a przy zamówieniach powyżej 250 zł oferujemy dostawę.

Pączki i faworki U Fukiera można kupić codziennie do końca karnawału w restauracji lub w świątecznej budce na Rynku Starego Miasta.

Zapraszamy!

U Fukiera gra z WOŚP!

❤️
Restauracja 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 jest wolontariuszem Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy ❤️
Od czwartku do niedzieli zbieramy do STACJONARNYCH SKARBON, które znajdziecie w restauracji przy wejściu oraz w świątecznej budce U Fukiera na Rynku Starego Miasta.

Wspieraj razem z nami!

❤️

Słodki karnawał U Fukiera

Trwa słodki karnawał U Fukiera! Zapraszamy na tradycyjne, prawdziwe faworki oraz obłędne pączki, których ciasto bogate w wiejskie żółtka i najlepszej jakości masło nie daje o sobie zapomnieć. Wypełnione po brzegi słodkimi konfiturami tworzą prawdziwą ucztę dla podniebienia. Jedyne takie! W tym roku proponujemy pączki z różą, konfiturą malinową oraz wiśnią. 

Pączki i faworki będą dostępne U Fukiera przez cały karnawał. Można je kupić:

 – w restauracji U Fukiera

 – w świątecznej budce na rynku Starego Miasta

 – w naszych Delikatesach (odbiór osobisty lub dowóz na terenie Warszawy 

Zapraszamy!

Sylwester U Fukiera

Powitaj Nowy Rok 2022 w wyjątkowej oprawie i zarezerwuj kolację sylwestrową U Fukiera!

Magda Gessler wraz z szefem kuchni Patrykiem Burnickim przygotowali dla Was wykwintne i wysmakowane menu, pełne wybornych dań, które nadadzą temu wieczorowi niezwykłości.

🎊 Zapraszamy do rezerwacji miejsc przez maila 📧 fukier@ufukiera.pl

Wigilia firmowa w Świątecznej Budce U Fukiera!

Zapraszamy na wigilie firmowe do Budki Świątecznej U Fukiera!

W środku restauracji obowiązują nas limity osób, więc zapraszamy Was także do naszej budki na urokliwy Rynek Starego Miasta na spotkania w świątecznym klimacie.

Świąteczna Budka U Fukiera pachnie grzanym winem. Można się w niej ogrzać herbatą zimową, wódeczką pigwową, wiśniową lub czystą czy grzanym winem.

Są w niej także pyszne pajdy chleba, z wędzonką po warszawsku lub z pasztetem z dziczyzny albo ulubione kajzerki z bigosem z dziczyzną lub schabowym z kapustą. Na świeżo smażymy placki ziemniaczane, można zjeść sam lub z tatarem ze śledzia. Na słodko pojawia się obłędna beza, jest makowiec i sernik, no i gorąca czekolada.

Obok budki mamy zadaszone stoliki, przy których można stać i ogrzać się podgrzewaczami, można je zarezerwować dla grupy. Jest również możliwość zarezerwowania lodowiska, które znajduje się tuż obok.

Zapraszamy do kontaktu i rezerwacji stolików przy budce na spotkania rodzinne, z przyjaciółmi i firmowe 📧fukier@ufukiera.pl📲 600 999 933