Kurki U Fukiera

Kurki U Fukiera

Serdecznie zapraszamy do restauracji U Fukiera na dania z kurkami w roli głównej.

Te leśne skarby przyjeżdzają do nas z podlaskich lasów, intensywnie aromatyczne, niezwykle cenione w polskiej kuchni, z wieloma walorami odżywczymi, od lat tradycyjnie pojawiają się na naszym stole.

Zapraszamy na sezonowe dania z kurkami!

🧡 ᴢᴜᴘᴀ ᴋᴜʀᴋᴏᴡᴀ pełna aromatycznych kurek, lekko śmietanowa, delikatna, z młodymi warzywami, pachnąca koprem… Jak u mamy.🧡 ʀɪsᴏᴛᴛᴏ ᴢ ᴋᴜʀᴋᴀᴍɪ, pachnące, delikatne i kremowe, z wyrazistym serem Bursztyn. Idealne!👌🏼🧡 ᴋᴜʀᴋɪ ᴡ śᴍɪᴇᴛᴀɴɪᴇ z dużą ilością kopru, czyli pyszna klasyka smaku polskiego lata

Czytaj więcej
Dining Week U Fukiera!

Dining Week U Fukiera!

Już 6 lipca rusza festiwal sztuki restauracyjnej, w ramach którego w specjalnej cenie oferujemy popisowe menu autorstwa Magdy Gessler i szefa kuchni U Fukiera Patryka Burnickiego.Festiwalowe menu to aż pięć wykwintnych dań! Do wyboru są dwa rodzaje menu, dodatkowo wzbogacone o zaskakujący amuse-bouche.

To niepowtarzalna okazja by poznać restaurację U Fukiera w festiwalowym, popisowym wydaniu.

Festiwal Dining Week potrwa do 31 lipca, a liczba miejsc jest ograniczona.

Zarezerwuj stolik teraz!

Do zobaczenia 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 🌹

Czytaj więcej
Hiszpański wieczór U Fukiera

Hiszpański wieczór U Fukiera

Zapraszamy gorąco 𝟏𝟖 𝐜𝐳𝐞𝐫𝐰𝐜𝐚 do restauracji 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 na wyjątkową kolację, której gościem specjalnym będzie Carlos Moro – ikona hiszpańskiego winiarstwa oraz założyciel, właściciel i główny winiarz 9 różnych winiarni w 6 hiszpańskich apelacjach, który podczas wieczoru zabierze nas w fantastyczną winiarską podróż.

Magda Gessler wraz z szefem kuchni restauracji U Fukiera przygotowała specjalne menu degustacyjne złożone z 7 wykwintnych dań, do których zaproponujemy starannie dobrane wina przez 𝐂𝐚𝐫𝐥𝐨𝐬𝐚 𝐌𝐨𝐫𝐨, wspaniale komponujące się z potrawami i podkreślające ich smak.

Spróbujecie m.in. tatara z polędwicy z jelenia z jajem przepiórczym i francuską…

Czytaj więcej
Magda Gessler w rankingu najlepszych restauratorów w Polsce.

Magda Gessler w rankingu najlepszych restauratorów w Polsce.

Magda Gessler otrzymała wyróżnienie dla najlepszego restauratora jako twórca restauracji wyjątkowej – restauracji 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 w rankingu TOP 50 polskich restauratorów organizowanym przez Forbes Polska i FOR Solutions – Profesjonalnie dla Gastronomii

Fukier ma w tej chwili 31 lat ze mną, różnie było, w tej chwili mogę być bardzo dumna z mojego szefa kuchni Patryka Burnickiego i moich managerów, to naprawdę jest absolutne odrodzenie” – mówiła Magda Gessler odbierając nagrodę.

Dziękujemy bardzo jury za wyróżnienie oraz organizatorom za promowanie naszej branży gastronomicznej. Dziękujemy także Wam, drodzy…

Czytaj więcej
Wspieramy Ukrainę

Wspieramy Ukrainę

Drodzy Goście, goszcząc U Fukiera, możecie dołączyć do wsparcia Ukrainy w tym trudnym i smutnym czasie.

Do karty U Fukiera wprowadziliśmy drożdżówki z makiem – cały dochód ze sprzedaży drożdżówek przekażemy na oficjalną zbiórkę Polska Akcja Humanitarna (PAH)

Nasza akcja trwa do odwołania.

Czytaj więcej
Tłusty Czwartek U Fukiera

Tłusty Czwartek U Fukiera

Tłusty Czwartek za pasem, a U Fukiera każdego dnia w czasie trwania karnawału produkują się pyszne pączki z tradycyjnego przepisu na bogato, pełnego masła i żółtek wiejskich, szczodrze nadziane konfiturą z płatków róż, malin lub wiśni…

Zapraszamy do składania zamówień przez nasze Delikatesy W karnawałowej słodkiej ofercie U Fukiera znajdziecie także kruche i chrupiące faworki obsypane cukrem pudrem.

Zamówienia można odebrać osobiście w restauracji U Fukiera na Rynku Starego Miasta, a przy zamówieniach powyżej 250 zł oferujemy dostawę.

Pączki i faworki U Fukiera można kupić codziennie do końca karnawału…

Czytaj więcej
U Fukiera gra z WOŚP!

U Fukiera gra z WOŚP!

Restauracja 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 jest wolontariuszem Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy Od czwartku do niedzieli zbieramy do STACJONARNYCH SKARBON, które znajdziecie w restauracji przy wejściu oraz w świątecznej budce U Fukiera na Rynku Starego Miasta.

Wspieraj razem z nami!

Czytaj więcej
Słodki karnawał U Fukiera

Słodki karnawał U Fukiera

Trwa słodki karnawał U Fukiera! Zapraszamy na tradycyjne, prawdziwe faworki oraz obłędne pączki, których ciasto bogate w wiejskie żółtka i najlepszej jakości masło nie daje o sobie zapomnieć. Wypełnione po brzegi słodkimi konfiturami tworzą prawdziwą ucztę dla podniebienia. Jedyne takie! W tym roku proponujemy pączki z różą, konfiturą malinową oraz wiśnią. 

Pączki i faworki będą dostępne U Fukiera przez cały karnawał. Można je kupić:

 – w restauracji U Fukiera

 – w świątecznej budce na rynku Starego Miasta

 – w naszych Delikatesach (odbiór osobisty lub dowóz na terenie Warszawy 

Zapraszamy!

Czytaj więcej
Sylwester U Fukiera

Sylwester U Fukiera

Powitaj Nowy Rok 2022 w wyjątkowej oprawie i zarezerwuj kolację sylwestrową U Fukiera!

Magda Gessler wraz z szefem kuchni Patrykiem Burnickim przygotowali dla Was wykwintne i wysmakowane menu, pełne wybornych dań, które nadadzą temu wieczorowi niezwykłości.

🎊 Zapraszamy do rezerwacji miejsc przez maila 📧 fukier@ufukiera.pl

Czytaj więcej
Wigilia firmowa w Świątecznej Budce U Fukiera!

Wigilia firmowa w Świątecznej Budce U Fukiera!

Zapraszamy na wigilie firmowe do Budki Świątecznej U Fukiera!

W środku restauracji obowiązują nas limity osób, więc zapraszamy Was także do naszej budki na urokliwy Rynek Starego Miasta na spotkania w świątecznym klimacie.

Świąteczna Budka U Fukiera pachnie grzanym winem. Można się w niej ogrzać herbatą zimową, wódeczką pigwową, wiśniową lub czystą czy grzanym winem.

Są w niej także pyszne pajdy chleba, z wędzonką po warszawsku lub z pasztetem z dziczyzny albo ulubione kajzerki z bigosem z dziczyzną lub schabowym z kapustą. Na świeżo smażymy placki ziemniaczane, można zjeść sam lub z tatarem ze śledzia….

Czytaj więcej
Rose Rose Rose

„U Fukiera” to najstarsza restauracja w Warszawie 
z tradycją sięgającą początku XVI wieku, wielokrotnie wyróżniana przez “Guide Michelin”.

Zapraszamy na wirtualny spacer po restauracji U Fukiera