Hiszpański wieczór U Fukiera

Hiszpański wieczór U Fukiera

Zapraszamy gorąco 𝟏𝟖 𝐜𝐳𝐞𝐫𝐰𝐜𝐚 do restauracji 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 na wyjątkową kolację, której gościem specjalnym będzie Carlos Moro – ikona hiszpańskiego winiarstwa oraz założyciel, właściciel i główny winiarz 9 różnych winiarni w 6 hiszpańskich apelacjach, który podczas wieczoru zabierze nas w fantastyczną winiarską podróż.


Magda Gessler wraz z szefem kuchni restauracji U Fukiera przygotowała specjalne menu degustacyjne złożone z 7 wykwintnych dań, do których zaproponujemy starannie dobrane wina przez 𝐂𝐚𝐫𝐥𝐨𝐬𝐚 𝐌𝐨𝐫𝐨, wspaniale komponujące się z potrawami i podkreślające ich smak.

Spróbujecie m.in. tatara z polędwicy z jelenia z jajem przepiórczym i francuską gorczycą, pływające foie gras z borowikami szlachetnymi czy stek z jelenia z blanszowanym czosnkiem niedźwiedzim i chutney melonowo-truskawkowym.

To będzie niezapomniana kolacja!

Już można rezerwować stoliki na ten uroczysty wieczór w hiszpańskim wydaniu. Zapraszamy:
fukier@ufukiera.pl
600 999 933

Menu degustacyjne – 310 PLN/os
Wine Pairing – 280 PLN/os

Wszystkie wpisy
Rose Rose Rose

„U Fukiera” to najstarsza restauracja w Warszawie 
z tradycją sięgającą początku XVI wieku, wielokrotnie wyróżniana przez “Guide Michelin”.

Zapraszamy na wirtualny spacer po restauracji U Fukiera