Zakąski
Śledź zagrycha w zaprawie z selera naciowego
Tatar po polsku z polędwicy z wiejskim żółtkiem na bogato
Pasztet z dziczyzny u nas pieczony w towarzystwie marynat i chrzanu
Carpaccio z buraka z serem solan na rukoli w winegrecie koperkowym
Deska wędzonych wędlin z piklami z Delikatesów Magdy
Deska polskich, kozich serów dla dwóch osób, do wina i nie tylko
Ciepły Początek
Kołduny litewskie w zabaglione lubczykowym
Pielmieni z mazurskiego jesiotra w emulsji z prawdziwego masła
Krewetki w glinie na oliwie z oliwek z połówką główki czosnku
lub
w emulsji winno-maślanej na bagietce prosto z pieca
Pływające foie gras ze szlachetnymi borowikami
Pierogi z mlecznej cielęciny z chrupiącymi skwarkami ze słoniny złotnickiej
Pierogi ukraińskie z siekaną miętą i prawdziwą wiejską śmietaną
Pierogi z kaczką z pomocą karmelizowanego jabłka
Zupy
Flaki po warszawsku z pulpetami gotowane na giczach cielęcych, podawane po staropolsku
z tartym serem Bursztyn
Rumiany rosół na wielu mięsach i jarzynach z makaronem własnego wyrobu
Barszcz czerwony jak rubin na zakwasie i skórkach z antonówek, z pasztecikiem
Sałaty
Sałata Caesar w otulinie z parmezanu z grillowaną sałatą rzymską i prawdziwym anchois z kurczakiem z wolnego wybiegu
Sałata Caesar w otulinie z parmezanu z grillowaną sałatą rzymską i prawdziwym anchois z krewetkami
Sałata Krakowiacy i Górale z grzanką z prawdziwego oscypka i fasolką szparagową, na winegrecie z soku z kiszonych ogórków
Zielono mi … czyli Zielone ogrody awokado, szpinak, pieczarki, rukola, boczek
Ryby Nasze Polskie
Sandacz z pieca z bobem w gnieździe ze szpinaku
Sum mazurski z sałatką z kalarepy i młodymi ziemniakami z koprem
A Na Drugie…
Kotleciki cielęce z kostką, z jajem sadzonym i mizerią po polsku
Schabowy chrupiący domowy z zasmażaną kapustą, na całą patelnię
Gicz cielęca z domowymi kluskami śląskimi i porem
Łopatka jagnięca pieczona w zaprawie z rozmarynu, tymianku i wina, podana z ryżem pilaw i pomidorami cherry w cukrze
Kaczka bardzo po polsku z pieczoną antonówką, cała połówka
Risotto według pogody i humoru
Gołąbki z kaszą gryczaną z sosem z prawdziwych pomidorów pełnych słońca
Antrykot marmurkowy na kamieniu z wiosenną sałatą, sosem BBQ i aioli
A Na Koniec Rozkosznie I Słodko
Zupa nic i już i jeszcze pistacjowa beza chmurka i lody i owoce
Moelleux au chocolat wybornie czekoladowy z lodami w orzechach
Parfait chałwowe przez nas utarte z bezą pistacjową na soku z pomarańczy
Rubinowa szarlotka zapieczona bezą z pijanym sosem angielskim i z cynamonem i już
Sernik spod Krakowa z rodzynkami
Puchar lodowy z owocami sezonowymi