Zakąski

Śledź zagrycha w zaprawie z selera naciowego

Tatar po polsku z polędwicy z wiejskim żółtkiem na bogato

Pasztet z dziczyzny u nas pieczony w towarzystwie marynat i chrzanu

Carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami i bursztynem typu śnieg

Carpaccio z buraka z serem solan na rukoli w winegrecie koperkowym

Deska wędzonych wędlin z piklami z Delikatesów Magdy

Deska polskich, kozich serów dla dwóch osób, do wina i nie tylko

Tatar z łososia na różowo bogato doprawiony sezamkami, tartym chrzanem i guacamole

Ciepły Początek

Kołduny litewskie w zabaglione z lubczykiem lub na maśle

Krewetki w glinie na oliwie z oliwek z połówką główki czosnku
lub
w emulsji winno-maślanej na bagietce prosto z pieca

Placki ziemniaczane z tatarem ze śledzia, jajem na twardo i kwaśną, wiejską śmietaną

Pierogi z kaczką z pieczonym jabłkiem z serem kozim i orzechami

Pierogi z mlecznej cielęciny okraszone skwarkami, z omastą z młodej cebuli i boczku

Pierogi ruskie z siekana miętą

Zupy

Flaki po warszawsku z pulpetami gotowane na giczach cielęcych, podawane po staropolsku
z tartym serem Bursztyn

Rumiany rosół na wielu mięsach i jarzynach z lanymi kluskami bursztynowymi

Barszcz czerwony jak rubin na zakwasie i skórkach z antonówek, z pasztecikiem

Sałaty

Sałata Caesar w otulinie z parmezanu z grillowaną sałatą rzymską i prawdziwym anchois do wyboru z kurczakiem lub krewetkami

Sałata Provence z serem kozim zapieczonym, miodem i rozmarynem

Zielono mi … czyli Zielone ogrody awokado, szpinak, pieczarki, rukola, boczek

Ryby Nasze Polskie

Sandacz z pieca ze szparagami w gnieździe ze szpinaku

Łosoś różowy pieczony w musztardzie z młodymi warzywami

A Na Drugie…

Kotleciki cielęce z kostką, z jajem sadzonym i mizerią

Kotlet schabowy z kapustą, na całą patelnię

Polędwica na leśno w sosie demi-glace, z kopytkami

Gicz cielęca z domowymi kluskami śląskimi i porem

Łopatka jagnięca pieczona w zaprawie z rozmarynu, tymianku i wina, podana z ryżem pilaw i pomidorami cherry w cukrze

Kaczka bardzo po polsku z pieczoną antonówką i buraczkami, cała połówka

Placki ziemniaczane z gulaszem prawdziwie węgierskim

Risotto sezonowe

Antrykot na kamieniu z masłem czosnkowym, warzywami z grilla, sosem BBQ i aioli

A Na Koniec Rozkosznie I Słodko

Zupa „Nic” z bezowymi chmurkami i czerwonymi owocami

Moelleux au chocolat wybornie czekoladowy w otulinie jagodowej

Parfait chałwowe przez nas utarte, z bezą pistacjową na soku z pomarańczy

Kisiel na czerwonym winie bogaty w czerwone owoce z lasu

Rubinowa szarlotka zapieczona bezą z pijanym sosem angielskim i z cynamonem i już

Sernik prawdziwie krakowski, z rodzynkami

Puchar lodowy z owocami sezonowymi