Zakąski

Śledź zagrycha w oleju lub śmietanie z jabłkiem-co łaska

Tatar po polsku z polędwicy z wiejskim żółtkiem na bogato

Carpaccio z polędwicy wołowej na rukoli z parmezanem typu śnieg

Deska polskich, kozich serów dla dwóch osób, do wina i nie tylko

Tatar z łososia na różowo bogato doprawiony sezamkami, tartym chrzanem i guacamole

Ciepły Początek

Kołduny litewskie w zabaglione z lubczykiem lub na maśle

Krewetki w glinie na oliwie z oliwek z czosnkiem

Kacza wątroba (foie gras) na sękaczu z pomocą Calvadosu i jabłek

Placki ziemniaczane z łososiem, kawiorem i kwaśną, wiejską śmietaną

Pierogi z cielęciną okraszone skwarkami

Pierogi ruskie z siekana miętą

Zupy

Flaki po warszawsku na giczach cielęcych

Rumiany rosół na wielu mięsach i jarzynach

Barszcz czerwony jak rubin na zakwasie i skórkach z antonówek z pasztecikiem

Sałaty

Sałata Cezar w otulinie z parmezanu do wyboru z kurczakiem lub krewetkami

Sałata Provence z serem kozim zapieczony miodem i rozmarynem

Zielono mi … czyli Zielone ogrody awokado, szpinak, pieczarki, rukola, boczek

Sałata romantyczna z półgęskiem i malinowym winegretem

Babie lato… czyli sałata z jadalnymi kwiatami i pappardelle z ogórków

Ryby Nasze Polskie

Sandacz z pieca na młodych szparagach w gnieździe ze szpinaku

Łosoś różowy grillowany z młodymi warzywami

Jesiotr z sałatką z cytrusów, aksamitnym holendrem i kawiorem

A Na Drugie…

Kotleciki cielęce polskie z jajem przepiórczym i mizerią

Polędwica na leśno w sosie pomidorowo-grzybowym, z kopytkami

Gicz cielęca z domowymi kluskami śląskimi i porem

Łopatka jagnięca pieczona w zaprawie z rozmarynu, tymianku i wina

Kaczka bardzo po polsku z pieczoną antonówką, cała połówka

Pierś z kaczki różowa z gratin ziemniaczanym i zasmażanymi buraczkami

Kotlet schabowy z kapustą, na całą patelnię

Risotto sezonowe

A Na Koniec Rozkosznie I Słodko

Zupa „Nic” z bezowymi chmurkami i czerwonymi owocami

Moelleux au chocolat wybornie czekoladowy w otulinie jagodowej

Parfait chałwowe z bezą pistacjową na soku z pomarańczy

Kisiel na czerwonym winie bogaty w czerwone owoce z lasu

Rubinowa szarlotka zapieczona bezą na z lodami i już i z cynamonem

Sernik z Krakowa w drodze do Wiednia

Puchar lodowy z owocami sezonowymi