Zakąski
Śledź zagrycha w zaprawie z selera naciowego
Tatar po polsku z polędwicy z wiejskim żółtkiem na bogato
Pasztet z dziczyzny u nas pieczony w towarzystwie marynat i chrzanu
Nóżki jak dawniej marynowane octem z prawdziwków
Carpaccio z buraka z serem solan na rukoli w winegrecie koperkowym i pieczoną papryką
Deska polskich, kozich serów dla dwóch osób, do wina i nie tylko
Ciepły Początek
Kołduny litewskie w zabaglione lubczykowym
Pielmieni z mazurskiego jesiotra w emulsji z prawdziwego masła
Krewetki w glinie na oliwie z oliwek z połówką główki czosnku
Pływające foie gras ze szlachetnymi borowikami
Pierogi z mlecznej cielęciny z chrupiącymi skwarkami ze słoniny złotnickiej
Pierogi rumiane z prawdziwie kiszoną kapustą i prawdziwkami
Pierogi z kaczką z pomocą karmelizowanego jabłka
Selekcja pierogów z mlecznej cielęciny, z kaczką oraz z kapustą i grzybami
Zupy
Flaki po warszawsku gotowane na giczach cielęcych,
podawane po staropolsku z tartym serem Bursztyn
Rumiany rosół na wielu mięsach i jarzynach z makaronem własnego wyrobu
Barszcz czerwony jak rubin na zakwasie i skórkach z antonówek, z pasztecikiem
Żur na prawdziwkach z krótką, białą kiełbasą własnego wyrobu
Solianka Magdy zakwaszona sokiem z prawdziwie kiszonych ogórków
Sałaty
Sałata Caesar w otulinie z Bursztynu z prawdziwym anchois i kurczakiem z wolnego wybiegu
Sałata Caesar w otulinie z Bursztynu z prawdziwym anchois z krewetkami
Sałata Rubinowa z granatem i karmelizowanym burakiem, a do tego grzanka z gorgonzolą
Zielono mi … czyli Zielone ogrody awokado, szpinak, pieczarki, rukola, boczek
Ryby Nasze Polskie
Filet z jesiotra z białą kaszą i sosem holenderskim
Sum mazurski z sałatką z kalarepy i młodymi ziemniakami z koprem
A Na Drugie…
Kotleciki cielęce z kostką, z jajem sadzonym i mizerią po polsku
Gicz cielęca z domowymi kluskami śląskimi i porem
Stek z wątróbki cielęcej w towarzystwie glazury z czerwonej porzeczki
Gołąbki z kaszy pęczak z sosem na borowikach prosto z lasu
Risotto według pogody i humoru
Schabowy chrupiący domowy z zasmażaną kapustą, na całą patelnię
Kaczka bardzo po polsku z pieczoną antonówką, cała połówka
Łopatka jagnięca pieczona w zaprawie z rozmarynu, tymianku i wina, podana z ryżem pilaw i pomidorami cherry w cukrze
Stek z polędwicy wołowej z kopytkami i sosem z zielonego pieprzu
A Na Koniec Rozkosznie I Słodko
Zupa nic i już i jeszcze pistacjowa beza chmurka i lody i owoce
Moelleux au chocolat wybornie czekoladowy z lodami w orzechach
Parfait chałwowe przez nas utarte na soku z pomarańczy
Miodownik prawdziwy tradycyjny i pyszny
Rubinowa szarlotka zapieczona bezą z cynamonem i już
Sernik spod Krakowa z rodzynkami
Puchar lodowy z owocami sezonowymi