Menu degustacyjne 390,00 PLN
-
Pasztet Foie Gras z koniakiem pod konfiturą z pomarańczy i chili serwowany z lukrowaną chałką
-
Złocista tartaletka z borowikami i szpinakiem zapieczona z zagrodowym kozim serem, obsypana chrupiącymi migdałami, z nutą karmelu
-
Krem z karczochów na bulionie z dzikiego ptactwa serwowany z cytrynowym makaronem, prażonym porem na chrupko, popcornem z gryczanej kaszy i konfitowaną figą
-
Dorsz przekładany krewetkami, na aksamitnym risotto z omułkami z nutą szafranu, podlany wykwintnym sosem z białego wina, ostryg i crème fraiche serwowany z chrupiącym jarmużem z kawiorem z jesiotra polskiego
-
Różowa pierś kaczki marynowana w aromatycznych ziołach serwowana na perłowym kuskusie z dodatkiem czarnuszki, podana z wiśniowym demi-glace, do tego burak i pomarańcza
-
Blamanż orszadowy z rumem na carpaccio owocowym z cytrynowym sorbetem i chrupiącym meringue z kawy oraz posypką, która oczaruje zmysły
Cztery pory roku Wielkanoc
-
Zupa szczawiowa zaprawiana kwaśną śmietaną z jajkiem
43,00 PLN -
Pierogi z ziemniakami i cebulą dobrze doprawione pieprzem i majerankiem a do tego rumiane pieczarki
49,00 PLN -
Jaja faszerowane w skorupce po polsku z pieczarkami i koprem
39,00 PLN -
Kurczak cały i złoty po polsku z nadzieniem z chałki i wątróbki pieczony podany z sałatą wiosenną
156,00 PLN -
Sałata „Kwitnące ogrody” nowalijki z twarożkiem i jajem na twardo dekorowane koprem oraz szczypiorkiem
79,00 PLN -
Mazurek Wielkanocny "różany"
39,00 PLN
Zakąski
-
Czarny kawior z polskiego jesiotra podawany z plackami ziemniaczanymi i kwaśną śmietaną
350,00 PLN -
Carpaccio z buraka z kozim serem na rukoli w winegrecie koperkowym i pieczoną papryką
49,00 PLN -
Tatar po polsku z polędwicy z wiejskim żółtkiem na bogato!
62,00 PLN -
Śledź zagrycha w zaprawie z selera naciowego
49,00 PLN
Ciepły początek
-
Selekcja pierogów z mlecznej cielęciny, z kaczką oraz z kapustą i grzybami
62,00 PLN -
Pierogi z mlecznej cielęciny z chrupiącymi skwarkami ze słoniny złotnickiej
52,00 PLN -
Pływające foie gras ze szlachetnymi borowikami i chałką
129,00 PLN -
Krewetki w glinie na oliwie z oliwek z połówką główki czosnku
92,00 PLN -
Kołduny litewskie w zabaglione lubczykowym
49,00 PLN
Zupy
-
Żur na prawdziwkach z ziemniakami i skwarkami
49,00 PLN -
Barszcz czerwony jak rubin na zakwasie i skórkach z Antonówek, z pasztecikiem
43,00 PLN -
Rumiany rosół na wielu mięsach i jarzynach z makaronem własnego wyrobu
37,00 PLN -
Flaki po warszawsku z pulpetami gotowane na giczach cielęcych, podawane po staropolsku z tartym serem Bursztyn
49,00 PLN
Sałaty
-
Sałata Zielone Ogrody z awokado, pieczarką, zielonym ogórkiem, chipsem z boczku i sosem winegret
83,00 PLN -
Sałata Caesar z krewetkami i z prawdziwym anchois i w otulinie z Bursztynu i grillowanym boczkiem
85,00 PLN -
Sałata Caesar z kurczakiem z wolnego wybiegu i z prawdziwym anchois i w otulinie z Bursztynu
75,00 PLN
Ryby nasze polskie
A na drugie...
-
Gicz jagnięca na puree z ziemniaków i kasztanów z warzywnym ratatouille
159,00 PLN -
Stek z polędwicy wołowej z kopytkami i sosem pieprzowym
210,00 PLN -
Schabowy nieco mniejszy też do syta
53,00 PLN -
Kaczka bardzo po polsku z Antonówką, cała połówka
159,00 PLN -
Schabowy chrupiący domowy z zasmażaną kapustą, na całą patelnię
86,00 PLN -
Risotto według pogody i humoru
89,00 PLN -
Kotleciki cielęce z kostką z jajem sadzonym i mizerią po polsku
109,00 PLN
A na koniec rozkosznie i słodko
-
Słodka niespodzianka Magdy
49,00 PLN -
Puchar lodowy z owocami sezonowymi
45,00 PLN -
Sezonowa beza z kremem i owocami
39,00 PLN -
Zupa nic i już i jeszcze pistacjowa beza chmurka i lody i owoce
59,00 PLN