Zakąski

Śledź zagrycha w zaprawie z selera naciowego

Tatar po polsku z polędwicy z wiejskim żółtkiem na bogato

Pasztet z dziczyzny u nas pieczony w towarzystwie marynat i chrzanu

Nóżki jak dawniej marynowane octem z prawdziwków

Carpaccio z buraka z serem solan na rukoli w winegrecie koperkowym i pieczoną papryką

Deska polskich, kozich serów dla dwóch osób, do wina i nie tylko

Ciepły Początek

Kołduny litewskie w zabaglione lubczykowym

Pielmieni z mazurskiego jesiotra w emulsji z prawdziwego masła

Krewetki w glinie na oliwie z oliwek z połówką główki czosnku

Pływające foie gras ze szlachetnymi borowikami

Pierogi z mlecznej cielęciny z chrupiącymi skwarkami ze słoniny złotnickiej

Pierogi rumiane z prawdziwie kiszoną kapustą i prawdziwkami

Pierogi z kaczką z pomocą karmelizowanego jabłka

Selekcja pierogów z mlecznej cielęciny, z kaczką oraz z kapustą i grzybami

Zupy

Flaki po warszawsku gotowane na giczach cielęcych,
podawane po staropolsku z tartym serem Bursztyn

Rumiany rosół na wielu mięsach i jarzynach z makaronem własnego wyrobu

Barszcz czerwony jak rubin na zakwasie i skórkach z antonówek, z pasztecikiem

Żur na prawdziwkach z krótką, białą kiełbasą własnego wyrobu

Solianka Magdy zakwaszona sokiem z prawdziwie kiszonych ogórków

Sałaty

Sałata Caesar w otulinie z Bursztynu z prawdziwym anchois i kurczakiem z wolnego wybiegu

Sałata Caesar w otulinie z Bursztynu z prawdziwym anchois z krewetkami

Sałata Rubinowa z granatem i karmelizowanym burakiem, a do tego grzanka z gorgonzolą

Zielono mi … czyli Zielone ogrody awokado, szpinak, pieczarki, rukola, boczek

Ryby Nasze Polskie

Filet z jesiotra z białą kaszą i sosem holenderskim

Sum mazurski z sałatką z kalarepy i młodymi ziemniakami z koprem

A Na Drugie…

Kotleciki cielęce z kostką, z jajem sadzonym i mizerią po polsku

Gicz cielęca z domowymi kluskami śląskimi i porem

Stek z wątróbki cielęcej w towarzystwie glazury z czerwonej porzeczki

Gołąbki z kaszy pęczak z sosem na borowikach prosto z lasu

Risotto według pogody i humoru

Schabowy chrupiący domowy z zasmażaną kapustą, na całą patelnię

Kaczka bardzo po polsku z pieczoną antonówką, cała połówka

Łopatka jagnięca pieczona w zaprawie z rozmarynu, tymianku i wina, podana z ryżem pilaw i pomidorami cherry w cukrze

Stek z polędwicy wołowej z kopytkami i sosem z zielonego pieprzu

A Na Koniec Rozkosznie I Słodko

Zupa nic i już i jeszcze pistacjowa beza chmurka i lody i owoce

Moelleux au chocolat wybornie czekoladowy z lodami w orzechach

Parfait chałwowe przez nas utarte na soku z pomarańczy

Miodownik prawdziwy tradycyjny i pyszny

Rubinowa szarlotka zapieczona bezą z cynamonem i już

Sernik spod Krakowa z rodzynkami

Puchar lodowy z owocami sezonowymi