Zakąski

Śledź zagrycha w zaprawie z selera naciowego

Tatar po polsku z polędwicy z wiejskim żółtkiem na bogato

Pasztet z dziczyzny u nas pieczony w towarzystwie marynat i chrzanu

Carpaccio z buraka z serem solan na rukoli w winegrecie koperkowym

Deska wędzonych wędlin z piklami z Delikatesów Magdy

Deska polskich, kozich serów dla dwóch osób, do wina i nie tylko

Ciepły Początek

Kołduny litewskie w zabaglione lubczykowym

Pielmieni z mazurskiego jesiotra w emulsji z prawdziwego masła

Krewetki w glinie na oliwie z oliwek z połówką główki czosnku
lub
w emulsji winno-maślanej na bagietce prosto z pieca

Pływające foie gras ze szlachetnymi borowikami

Pierogi z mlecznej cielęciny z chrupiącymi skwarkami ze słoniny złotnickiej

Pierogi ukraińskie z siekaną miętą i prawdziwą wiejską śmietaną

Pierogi z kaczką z pomocą karmelizowanego jabłka

Zupy

Flaki po warszawsku z pulpetami gotowane na giczach cielęcych, podawane po staropolsku
z tartym serem Bursztyn

Rumiany rosół na wielu mięsach i jarzynach z makaronem własnego wyrobu

Barszcz czerwony jak rubin na zakwasie i skórkach z antonówek, z pasztecikiem

Sałaty

Sałata Caesar w otulinie z parmezanu z grillowaną sałatą rzymską i prawdziwym anchois z kurczakiem z wolnego wybiegu

Sałata Caesar w otulinie z parmezanu z grillowaną sałatą rzymską i prawdziwym anchois z krewetkami

Sałata Krakowiacy i Górale z grzanką z prawdziwego oscypka i fasolką szparagową, na winegrecie z soku z kiszonych ogórków

Zielono mi … czyli Zielone ogrody awokado, szpinak, pieczarki, rukola, boczek

Ryby Nasze Polskie

Sandacz z pieca z bobem w gnieździe ze szpinaku

Sum mazurski z sałatką z kalarepy i młodymi ziemniakami z koprem

A Na Drugie…

Kotleciki cielęce z kostką, z jajem sadzonym i mizerią po polsku

Schabowy chrupiący domowy z zasmażaną kapustą, na całą patelnię

Gicz cielęca z domowymi kluskami śląskimi i porem

Łopatka jagnięca pieczona w zaprawie z rozmarynu, tymianku i wina, podana z ryżem pilaw i pomidorami cherry w cukrze

Kaczka bardzo po polsku z pieczoną antonówką, cała połówka

Risotto według pogody i humoru

Gołąbki z kaszą gryczaną z sosem z prawdziwych pomidorów pełnych słońca

Antrykot marmurkowy na kamieniu z wiosenną sałatą, sosem BBQ i aioli

A Na Koniec Rozkosznie I Słodko

Zupa nic i już i jeszcze pistacjowa beza chmurka i lody i owoce

Moelleux au chocolat wybornie czekoladowy z lodami w orzechach

Parfait chałwowe przez nas utarte z bezą pistacjową na soku z pomarańczy

Rubinowa szarlotka zapieczona bezą z pijanym sosem angielskim i z cynamonem i już

Sernik spod Krakowa z rodzynkami

Puchar lodowy z owocami sezonowymi