Aktualności


Catering U Fukiera

Szukasz dobrego i niezawodnego cateringu w Warszawie? Sprawdź U Fukiera.

Restauracja U Fukiera celebrując dawną, polską tradycję kuklinarną połączoną z współczesnymi elementami kuchni południowoeuropejskich proponuje oryginalne, bogate i wykwintne menu cateringowe.

Rodzinne spotkanie, niedzielny obiad w ogrodzie, majowy grill w słońcu czy po prostu wolny dzień od gotowania - na każdą okazję możesz zamówić catering U Fukiera.

W ramach profesjonalnego cateringu U Fukiera proponujemy nie tylko pyszne potrawy bazujące na recepturach Magdy Gessler i dopracowane przez naszego szefa kuchni Patryka Burnickiego, ale także całą oprawę, od eleganckiej porcelany, dekoracje dań na talerzach, po dostarczenie pod same drzwi.

Catering w Warszawie i okolicach. Zapraszamy! 

Zamówienia przyjmujemy na maila fukier@ufukiera.pl

Chętnie odpowiemy też na wszelkie pytania 600 999 933

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

 

        

Catering na Majówkę

Gotowe dania U Fukiera na majówkę! 🌹 

 

Przygotowaliśmy specjalną ofertę pełną wspaniałych potraw na majowe świętowanie, dzięki którym Państwo będą mogli cieszyć się niepowtarzalnym smakiem polskiej tradycyjnej kuchni prosto z restauracji. 

 

Zapraszamy do składania zamówień na wyjątkowe pyszności, zimne i gorące, lekkie i bardziej sycące, świeże i z najwyższej jakości produktów. Zamówienia przyjmujemy do piątku 1.05. 

 

Oferujemy odbiór osobisty oraz dowóz na terenie Warszawy i okolic.

 

Zapraszamy! 🌹

 

Zamówienia prosimy składać na adres ➡️ fukier@ufukiera.pl

 

Na wszelkie pytania odpowiadamy także telefonicznie  600 999 933

 

Wyroby z wędzarni i spiżarni U Fukiera na wynos!

Z uwagi na bardzo duże zainteresowanie naszymi wyrobami kontynuujemy produkcję w naszej wędzarni! Cały czas możecie zamówić nasze wędliny i kiełbasy z wędzarni.

Do tego oferujemy także nasze wspaniałe produkty ze spiżarni - marynaty, kiszonki, dżemy, sosy.

U Fukiera oferuje produkty z wysyłką i dostawą!

Możliwa wysyłka na terenie całej Polski, a dostawa w Warszawie i okolicach. Zapraszamy!

 

Zamówienia prosimy składać na adres ➡️ sklep@ufukiera.pl

 

Na wszelkie pytania odpowiadamy także telefonicznie ☎ 600 999 933

 

 

 

  

Wielkanoc na wynos U Fukiera

Drodzy Goście,

zbliżają się wielkanocne święta, które w tym roku będą zupełnie inne przez obecny trudny czas z jakim wszyscy się zmagamy. Co roku wielu z Was spędzało ten czas z nami, w tym niestety nie spotkamy się U Fukiera. Mimo to wielkanocne dania U Fukiera mogą zawitać w Waszych domach! Dla Waszej wygody, bezpieczeństwa oraz chęci spędzenia świąt przy stole z tradycyjnymi daniami, dajemy Wam możliwość zamówienia wielkanocnych dań na wynos.

Szef Kuchni wraz z Magdą Gessler opracowali wyborne menu pełne pysznych potraw. Znajdziecie w nim przede wszystkim tradycyjne wielkanocne dania kuchni polskiej oparte na najlepszej jakości produktach od sprawdzonych dostawców. W ofercie znajdują się zarówno przystawki, jak i zupy, dania główne, desery oraz wyroby z naszej nowo powstałej wędzarni oraz wspaniałe przetwory ze spiżarni. 

Możliwy jest odbiór osobisty zamówienia po wcześniejszym umówieniu, oferujemy także dowóz na terenie całej Warszawy i okolic. Zapraszamy do kontaktu, już zbieramy zamówienia!

Zamówienia przyjmujemy pod adresem fukier@ufukiera.pl

Na wszelkie pytania odpowiadamy również telefonicznie 600 999 933

   

Wędzarnia U Fukiera

Drodzy Goście,

nie możemy dla Was gotować, karmić Was i gościć w naszej restauracji, co nas bardzo smuci.

Życie nie lubi próżni, dlatego specjalnie dla Was uruchamiamy wędzarnię U Fukiera!

Tego jeszcze nie było! Nasze własne wyroby, najlepszej jakości mięso, wyjątkowe receptury Magdy Gessler i Szefa Kuchni Patryka Burnickiego, przygotowane z miłością, niezwykłą starannością i sterylnością. Całkowicie naturalne, bez ulepszaczy smaku. Rozkoszujcie się niezwykłym smakiem domowych wyrobów.

Już przyjmujemy zamówienia na wielkanocne święta.

 

Zapraszamy - fukier@ufukiera.pl 600 999 933

 

Ważna informacja

Szanowni Goście,

 

 

w trosce o zdrowie nas wszystkich oraz wspólne bezpieczeństwo chcielibyśmy poinformować o działaniach prewencyjnych, które wraz z całym zespołem U Fukiera podjęliśmy w naszej restauracji. Zdrowie naszych Gości oraz Pracowników jest dla nas najważniejsze.

 

 

Aktualnie zwiększyliśmy kontrole czystości we wszystkich pomieszczeniach oraz wprowadziliśmy czynności dezynfekujące. Wdrożyliśmy także procedury wśród Pracowników dotyczące kontroli swojego stanu zdrowia przed rozpoczęciem pracy.

 

 

Restauracja U Fukiera pracuje bez zmian, standardowo każdego dnia w godzinach 12:00-0:00, jednak wychodząc na przeciw oczekiwaniom naszych Gości uruchamiamy możliwość zamówienia dań na wynos. Możliwy jest odbiór własny jak i zamówienie z dostawą. Menu jest dostępne na stronie ufukiera.pl, jednak zaznaczamy, że może wystąpić sytuacja, że niektóre dania nie będą dostępne. Zamówienia przyjmujemy telefonicznie lub mailowo.

 

 

Sytuacja jest wyjątkowa, głęboko wierzymy, że uda nam się ją przetrwać, jednak musimy wszyscy o siebie zadbać, gdyż zdrowie jest najważniejsze.

Urodziny U Fukiera

Wczoraj był wyjątkowy dzień, 29 lutego. Taki dzień mamy raz na 4 lata. Dla Tosi był to najważniejszy dzień, Tosia tego dnia ma urodziny, raz na 4 lata. Jej marzeniem była wizyta U Fukiera. Spełniliśmy to marzenie i zaprosiliśmy Tosię do nas, gdzie w prezencie otrzymała prywatną lekcję kulinarną od naszego Szefa Kuchni Patryka Burnickiego.

Było mnóstwo radości, wzruszeń, zabawy oraz kulinarnych wskazówek i smacznych degustacji. Wspaniale jest dawać radość! To był cudowny dzień i dla nas i dla Tosi! Cieszymy się, że mogliśmy przyczynić się do spełnienia marzenia Tosi.

Sto lat! 

Tłusty Czwartek U Fukiera!

 

Tradycja zobowiązuje i jak co roku można u nas zjeść pyszne pączki! To ich dzień! 💕 

U Fukiera serwujemy pączki pełne aromatycznej konfitury z płatków róż oraz nadziane musem z nektarynki z dodatkiem imbiru.

Puszyste, mięciutkie, bardzo delikatne, idealne! Sekretem jest perfekcyjne ciasto oparte na starodawnej recepturze oraz dopracowane nadzienie. 

Do tego częstujemy przy wejściu wszystkich Gości faworkami, oponkami i mini pączusiami. 

 

Zapraszamy!

 

 

Kolacja Walentynkowa

Kochaj szalej i nie myśl co dalej!

Czyli Walentynki U Fukiera.

 

Wszystkich, którzy kochają i mają apetyt na miłość, gorąco zapraszamy na walentynkowe kolacje do restauracji U Fukiera. Romantyczna kolacja przy blasku świec w malowniczym, artystycznym wnętrzu, przy kieliszku wspaniałego Moët&Chandon Impérial Brut i talerzach z wykwintnymi daniami, to znakomite tło do miłosnych wyznań. 

 

Szef Kuchni Patryk Burnicki wraz z Magdą Gessler przygotował na te wyjątkowe dni specjalne, zachwycające klasą menu pełne zapachów, przypraw i afrodyzjaków, które rozgrzeją, pobudzą zmysły i wprawią w doskonały nastrój. To będzie niezapomniany wieczór!

 

Zadbaj o wcześniejszą rezerwację stolika. 

Kolacje będą odbywać się 14 i 15 lutego.

Zapytania i rezerwacje prosimy kierować pod adres: 📧fukier@ufukiera.pl

Zapraszamy również do kontaktu telefonicznego: ☎️ +48 22 831 10 13  📞 +48 600 999 933

  

Restauracja U Fukiera na festiwalu „Jedz Pij Warszawo”

W miniony weekend byliśmy na wyjątkowym wydarzeniu kulinarnym „Jedz Pij Warszawo” w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie. To największe kulinarne wydarzenie roku prezentujące zarówno historię, tradycję i kulturę, jak również najnowsze trendy gastronomiczne stolicy.

 

Było pysznie, ciekawie i inspirująco! Została  m.in zaprezentowana gastronomiczna historia Warszawy z lat 1902-2020 oraz specjały warszawskiej kuchni. W programie wydarzenia były także: live cooking  i degustacje oraz karnawał przekąsek i zakąsek, w których braliśmy udział. Szef Kuchni Patryk Burnicki wraz z kucharzem Kamilem przygotowywali na żywo wspaniałe pyszności, a nasi kelnerzy częstowali nimi gości festiwalu, którzy odwiedzili strefę Belvedere Vodka.

 

Cieszymy się, że mogliśmy razem celebrować to co najlepsze wokół polskiego stołu!

Wspaniałego 2020 Roku!

Moc szczęścia, wspaniałych ludzi wokół i miłości! Życzyny wszystkiego dobrego w Nowym 2020 Roku, niech każdy dzień wypełnia Wasze serca dobrocią, głowy pięknymi myślami, a dusze błogim spokojem. Niech ten rok przyniesie mnóstwo wspaniałych spotkań przy pysznym jedzeniu, takim które zapamiętuje się na długo! 

Życzy Magda Gessler i zespół U Fukiera!

Sylwester U Fukiera!

Po raz pierwszy w historii, w odpowiedzi na oczekiwanie Gości, z ogromną radością, w imieniu Magdy Gessler oraz całego zespołu U Fukiera, uroczyście zapraszamy na Sylwestra!

 

To dla nas wyjątkowy moment móc w restauracji U Fukiera witać Nowy Rok - będzie pysznie i wykwintnie, uroczyście i magicznie, elegancko i wytwornie - taki wieczór jest tylko raz w roku, trzeba go spędzić nadzwyczajnie!

 

Nasz Szef Kuchni wraz ze swoim zespołem przygotował na tę okazję doskonałe menu złożone z wykwintnych dań, które nadadzą tej kolacji wyjątkowości.

Oferujemy możliwość wyboru menu spośród dwóch wariantów, gdzie każdy zawiera amuse-bouche, czyli preludium do kulinarnej uczty jaką będą przystawki zimne i przystawki ciepłe, sałaty, przed daniem głównym intermezzo, a na koniec rozkoszne desery. Każdego Gościa częstujemy także musującym winem.

Zapytania i rezerwacje prosimy kierować pod adres: 📧fukier@ufukiera.pl

Zapraszamy również do kontaktu telefonicznego: ☎️ +48 22 831 10 13  📞 +48 600 999 933

Przywitajmy Nowy Rok wspólnie z Magdą Gessler!

Świąteczny catering

Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, powoli myślimy o przygotowaniach io tym jak zdołamy o wszystko zadbać. Jak co roku chcielibyśmy ułatwić Państwu organizację przyjęć świątecznych oferując pyszne domowe potrawy przygotowane przez naszych profesjonalnych kucharzy, które można zamówić na wynos.

 

Proponujemy tradycyjne dania oparte na starodawnych recepturach, które co roku goszczą na naszych stołach, wśród nich przystawki i przekąski, zupy, dania główne, polskie ryby i mięsiwa, marynaty, dodatki i desery. Wszystkie potrawy przygotowujemy ze świeżych, najwyższej jakości składników i komponujemy całość z niezwykłą dbałością. 

 

Mamy nadzieję, że nasz catering świąteczny odciąży Pańtwa w przygotowaniach, i przede wszystkim pozwoli cieszyć się radosnym czasem w gronie najbliższych przy świątecznym stole pełnym smacznych i pachnących pyszności.

 

Zapraszamy do składania zamówień na nasz wyborny świąteczny catering!

fukier@ufukiera.pl

Na pytania odpowiemy też telefonicznie:

+48 22 831 10 13 lub +48 600 999 933

   

Michelin 2019 u Fukiera!

Plakiety Michelin 2019 rozdane!

20 listopada w Warszawie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2019 Main Cities of Europe, zorganizowane przez Prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce. Na uroczystej ceremonii rozdania wyróżnień przez prestiżowy Przewodnik Michelin, Magda Gessler w imieniu całego zespołu restauracji U Fukiera odebrała czerwony, słynny symbol przynależności do grona Michelin.

Jesteśmy dumni i wzruszeni, że restauracja U Fukiera przez kolejny rok może szczycić się tym wyróżnieniem!

To efekt ciężkiej pracy całego zespołu, to zaszczyt i największa nagroda za trud jaki wkładamy każdego dnia, by móc serwować naszym Gościom usługi na najwyższym poziomie. 

Nowe menu u Fukiera

Nowości w restauracji u Fukiera.

Jesteśmy niezmierni szczęśliwi i dumni, że możemy Państwu zaprezentować nowe, odświeżone i udoskonalone menu.

Nad kulinarnymi nowościami i ulepszonymi recepturami przez ostatnie tygodnie ciężko pracował nasz nowy szef kuchni Patryk Burnicki wraz z całym swoim zespołem.

Do karty wprowadziliśmy dwadzieścia nowych, zachwycających dań, opartych na wyjątkowych kompozycjach i najwyższej jakości składnikach, bazujących na bogatej polskiej tradycji kulinarnej.

Gorąco zapraszamy do poznania tych niepowtarzalnych smaków i aromatów!

Gęsina na Św. Marcina

Gęsina to jeden z ważniejszych fragmentów naszego polskiego dziedzictwa kulinarnego, na polskich stołach pojawiała się już w XVII wieku. 

Gęsina to najszlachetniejsze mięso wśród ptactwa i nasza duma narodowa, gdyż polska gęś hodowlana może poszczycić się najwyższą jakością. Sezon na gęś to właśnie późna jesień, czas kiedy kończy się cykl hodowlany i mięso tych ptaków jest najsmaczniejsze. 

Jak co roku w listopadzie wprowadziliśmy sezonową kartę dań z gęsiną. Dbamy o najwyższej jakości produkty, więc tradycyjnie w kuchni Fukiera pojawi się najlepsza gęś w Polsce, gęś „owsiana” - ze słynnego gospodarstwa w Kołudzie Wielkiej - Gęś Biała Kołudzka.

W naszym gęsinowym menu będzie można znaleźć;

  • pasztet z gęsiny na chutney z ananasa i mango z chrupiącą grzanką
  • inspirowany XIX-wiecznym przepisem krupnik na gęsich żołądkach
  • wyśmienite udko z gęsi confit na sosie z rokitnika z gołąbkiem nadzianym kaszą gryczaną w towarzystwie buraczków zasmażanych

 

Zapraszamy serdecznie!

Continue reading...

Organizacja przyjęć

Restauracja „U Fukiera” to doskonałe miejsce do zorganizowania uroczystych spotkań, rodzinnych świąt, chrzcin, komunii i innych przyjęć okolicznościowych. Do dyspozycji mamy dwie sale główne, winiarnię, patio, ogród oraz salę VIP.

Restauracja U Fukiera zapewnia niezapomnianą oprawę, magiczny wystrój, starannie skomponowane menu oparte na najlepszej jakości produktach pochodzących od polskich dostawców oraz profesjonalną obsługę.

 

Zapraszamy do rezerwacji!

MICHELIN 2019 dla restauracji "U Fukiera"

Miło nam jest poinformować, że restauracja „U Fukiera” w tym roku ponownie otrzymała rekomendację Przewodnika Michelin 2019 Main Cities of Europe i uzyskała dwa komplety sztućców! Cieszymy się niezmiernie z utrzymania tego wyróżnienia w najnowszym wydaniu kulinarnego Czerwonego Przewodnika.