Szparagi U Fukiera

Sezon na szparagi – zapraszamy do stołu U Fukiera! Zielone i białe, chrupiące i delikatne – wiosna smakuje właśnie tak.
W naszym sezonowym menu królują szparagi w trzech odsłonach:
– zielone szparagi z aksamitnym sosem holenderskim i jajem poche – klasyka w najlepszym wydaniu, gdzie kremowa konsystencja spotyka się z subtelną nutą cytryny i delikatnością rozpływającego się żółtka
– karmelizowane białe szparagi z zielonym aioli i cząstkami awokado – absolutny hit – gra tekstur i kolorów, świeżość i głębia w jednej kompozycji,
– kremowe risotto ze szparagami i serem Bursztyn – połączenie, które doskonale eksponuje delikatny smak szparagów, dodatkowo zachwyca idealną konsystencją
To hołd dla krótkiego, ale wyjątkowego sezonu. Przyjdź do restauracji U Fukiera i poczuj wiosnę na talerzu – naturalnie, lokalnie, z pasją.
Rezerwacje:
600 999 933