Kołduny litewskie

Kołduny litewskie


Kołduny litewskie w zabaglione lubczykowym

Kołduny litewskie w zabaglione lubczykowym to opcja dla koneserów i poszukiwaczy niebagatelnych połączeń kulinarnych. Te drobne pierożki mięsne pochodzą z Wileńszczyzny – zgodnie z tradycją mają być tak małe, że można wziąć je na jeden kęs. Słodki sos na bazie wina i żółtek jest tradycyjną potrawą włoską, lubczyk dodaje mu oryginalności. Całość okraszona jest świeżymi ziołami i ozdobiona na talerzu kwiatami. To zaskakujące połączenie świadczy, że Restauracja U Fukiera w Warszawie nie boi się eksperymentów. Nad przyrządzaniem czuwa Magda Gessler, mistrzyni prowadzenia kuchni i kreatorka smaków. Zapraszamy na kołduny litewskie w zabaglione lubczykowym!

Wróć do menu
Rose Rose Rose

„U Fukiera” to najstarsza restauracja w Warszawie 
z tradycją sięgającą początku XVI wieku, wielokrotnie wyróżniana przez “Guide Michelin”.

Zapraszamy na wirtualny spacer po restauracji U Fukiera