Lokalne produkty i składniki w restauracji – trend świadomej konsumpcji

Lokalne produkty i składniki w restauracji – trend świadomej konsumpcji

Żywność pochodząca od lokalnych dostawców wspiera rolnictwo, a przy tym gwarantuje klientom restauracji zdrowe i pełnowartościowe produkty. Regionalne składniki wytwarzane według tradycyjnych receptur, sprawiają, że menu lokalu nabiera wyjątkowości i charakteru. Nie trzeba także wspominać, jak ważna dla środowiska naturalnego jest świadoma konsumpcja. Czym są lokalne produkty? Lokalne produkty to te tradycyjnie produkowane od co […]

Czytaj więcej
Solo dining – nowy trend w gastronomii

Solo dining – nowy trend w gastronomii

Solo dining to nic innego jak stołowanie się w lokalach gastronomicznych bez osób towarzyszących. Samodzielne spożywanie posiłków w restauracjach staje się coraz powszechniejsze. We współczesnym świecie nie brakuje singli, którzy chcą dbać o siebie i swoje przyjemności. Solo dining, czyli coraz popularniejszy trend w gastronomii Chodzenie samemu do restauracji to popularny trend na światowym rynku […]

Czytaj więcej
Ekskluzywny catering na imprezę i przyjęcie w domu

Ekskluzywny catering na imprezę i przyjęcie w domu

Organizacja imprezy z przyjaciółmi, domowego przyjęcia, urodzin czy imienin wymaga dokładnego zaplanowania każdego detalu. Oczywiście, kluczowym elementem jest stworzenie smacznego menu, które pozostawi gościom miłe wspomnienia. Dobrze dobrany catering stworzy niezapomniane doświadczenia kulinarne i wpłynie na pozytywny odbiór całego wydarzenia. Urządzając domowe przyjęcie, można sięgnąć po luksusowy jadłospis od cenionej na rynku restauracji, która zawsze […]

Czytaj więcej
Catering biznesowy premium na szkolenia i konferencje od Magdy Gessler

Catering biznesowy premium na szkolenia i konferencje od Magdy Gessler

Organizacja szkolenia lub konferencji biznesowej wiąże się z wieloma wyzwaniami. Jedną z ważniejszych decyzji, jaką należy podjąć w trakcie tych przygotowań, jest wybór odpowiedniego cateringu. Dobrze dobrany catering poza swoją oczywistą funkcją – dostarczeniem uczestnikom niezbędnej energii, która przełoży się na ich koncentrację – może także wpłynąć pozytywnie na wizerunek firmy oraz wspomóc budowanie relacji […]

Czytaj więcej
Tradycyjne polskie sery, czyli jakie?

Tradycyjne polskie sery, czyli jakie?

Sery to produkty, które cieszą się popularnością na całym świecie. Choć mówiąc o najpopularniejszych serach, na myśl przychodzą nam przede wszystkim sery francuskie, w Polsce również mamy wiele uznanych gatunków. Jakie polskie sery są uważane za najlepsze i w jaki sposób dobrać ich gatunek do wina? Sprawdź! Najlepsze polskie sery- czyli jakie? Polska słynie z […]

Czytaj więcej
Idealna beza – krótka historia lekkiego deseru

Idealna beza – krótka historia lekkiego deseru

Beza to jeden z najpopularniejszych słodkich deserów, który pasuje na każdą okazję. Sama beza jest wyjątkowo uniwersalna- może stanowić deser sam w sobie lub być podstawą do przygotowania bardziej skomplikowanych kompozycji smakowych. Poznaj historię bezy i dowiedz się, skąd pojawiła się ona na naszych stołach. Czym jest beza? Beza to deser przygotowywany głównie z białek […]

Czytaj więcej
13 pomysłów na farsz do pierogów – na słodko czy na słono?

13 pomysłów na farsz do pierogów – na słodko czy na słono?

Pierogi to potrwa lubiana zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. Mogą być serwowane zarówno na słodko, jak i na słono. Różnorodność farszu sprawia, że w tej potrawie każdy będzie mógł znaleźć dla siebie coś pysznego. Pierogi mogą mieć nie tylko różne farsze, ale i kształty. Co można umieścić w ich wnętrzu? Najciekawsze pomysły na farsz […]

Czytaj więcej
Jak zorganizować wigilię firmową w biurze?

Jak zorganizować wigilię firmową w biurze?

Dziś wiele firm chcąc docenić niejako całoroczne starania swoich pracowników, a czasem także bardziej ich ze sobą zjednoczyć, organizuje firmowe wigilie. Takie wydarzenia mogą mieć miejsce nie tylko w lokalach zajmujących się tego typu organizacją. Wiele firm woli wigilię zorganizować w biurze – to dobre rozwiązanie pod warunkiem, że zostanie wybrany najlepszy catering. Jak powinno […]

Czytaj więcej
Jak zorganizować świąteczne spotkanie dla pracowników?

Jak zorganizować świąteczne spotkanie dla pracowników?

Święta Bożego narodzenia to wyjątkowy czas. W tym specjalnym okresie łączą się nie tylko rodziny – to również dobry moment ba budowanie pozytywnych relacji między współpracownikami. Zorganizowanie świątecznego spotkania przez szefa jest też miłym gestem w kierunku podwładnych oznaczającym, że chce on wyrazić im swoją wdzięczność za trud i zaangażowanie w wykonywaniu zawodowych obowiązków przez […]

Czytaj więcej
Kołduny litewskie – gotowanie zgodnie z tradycją

Kołduny litewskie – gotowanie zgodnie z tradycją

Kołduny to tradycyjna potrawa kuchni litewskiej, która pojawia się też na Białorusi czy w Polsce. Stanowią one ważny element kuchni kresowej. Z wyglądu przypominają nieco polskie pierogi czy uszka, chociaż mają inny kształt i mniejszy rozmiar. To potrawa dosyć czasochłonna, jednak wynagradza to swoim wyjątkowym smakiem, do którego aż chce się wracać. Soczyste kołduny po litewsku przypadną […]

Czytaj więcej
Rose Rose Rose

„U Fukiera” to najstarsza restauracja w Warszawie 
z tradycją sięgającą początku XVI wieku, wielokrotnie wyróżniana przez “Guide Michelin”.

Zapraszamy na wirtualny spacer po restauracji U Fukiera