Naleśniki od Magdy Gessler w Warszawie
Naleśniki na słodko to klasyk, znany w polskich kuchniach od pokoleń. Polecamy go szczególnie dla młodych łasuchów lub jako słodkie danie w gorące dni. Alternatywnie może stanowić miłą końcówkę dłuższego posiłku. Naleśniki Magdy Gessler nie zawiodą amatorów słodkich rozkoszy podniebienia! Cienkie, delikatne i miękkie ciasto skrywa waniliowy twarożek o kremowej konsystencji rozpływającej się w ustach. To stanowi bazę potrawy, lecz to nie wszystko.
Obłędnym wręcz zwieńczeniem jest sos z białej czekolady. Jego intensywna słodycz jest lekko przełamana przyprawą o charakterystycznym, słodkawo-korzennym smaku: kardamonem. Częściej dodaje się go do kawy oraz azjatyckich dań z warzyw i mięs. W słodkich wypiekach i sosach stanowi połączenie godne uwagi! Całości małego naleśnikowego dzieła dopełnia garnirowanie ze świeżych owoców oraz eleganckie przyprószenie cukrem pudrem.
Jeśli zastanawiasz się, gdzie można zjeść najlepsze naleśniki w Warszawie, musisz odwiedzić rynek Starego Miasta! U Fukiera to restauracja pełna polskich smaków wykwintnym wydaniu. Harmonijnie współgrają one z wystrojem wnętrza, przemyślanym w najdrobniejszych szczegółach. Zapach i uroda mnóstwa świeżych kwiatów oraz kwiatowe motywy dekoracyjne dopełniają całości wrażeń. Naleśniki Magdy Gessler w takim otoczeniu dają niezapomniane wrażenia!