Pierogi z mlecznej cielęciny

Pierogi z mlecznej cielęciny


Pierogi z mlecznej cielęciny od Magdy Gessler

W sercu Warszawy, w zabytkowej okolicy, w restauracji U Fukiera, znajdziecie Państwo danie, które z pewnością zachwyci nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia – pierogi Magdy Gessler z mlecznej cielęciny. Nasze pierogi to hołd dla tradycyjnej polskiej kuchni, przygotowywane z najwyższą starannością i dbałością o szczegóły. Delikatne ciasto, robione według staropolskiej receptury, skrywa w sobie soczyste nadzienie z mlecznej cielęciny, które jest ręcznie mielone i starannie przyprawiane.

Pierogi Magdy Gessler to wyjątkowe danie. Każdy kęs to eksplozja smaków – subtelna słodycz mlecznej cielęciny idealnie komponuje się z delikatnością ciasta, tworząc harmonijną całość. Danie serwowane jest z tradycyjnymi dodatkami, takimi jak skwarki z boczku, świeża śmietana oraz aromatyczne zioła, które podkreślają wyjątkowy smak pierogów.

Pierogi z mlecznej cielęciny dostępne w Warszawie to doskonały wybór zarówno na elegancki obiad, jak i romantyczną kolację. Zapraszamy do restauracji U Fukiera, gdzie w historycznej atmosferze Starego Miasta, będziecie Państwo mogli delektować się daniem, które przeniesie Was w świat polskiej tradycji i kulinarnej doskonałości.

Wróć do menu
Rose Rose Rose

„U Fukiera” to najstarsza restauracja w Warszawie 
z tradycją sięgającą początku XVI wieku, wielokrotnie wyróżniana przez “Guide Michelin”.

Zapraszamy na wirtualny spacer po restauracji U Fukiera