Śledź zagrycha

Śledź zagrycha


Śledź zagrycha Magdy Gessler

Śledź zagrycha to jedna z najbardziej rozpoznawalnych przekąsek, które serwuje Restauracja U Fukiera w Warszawie. Danie to jest nowoczesną interpretacją tradycyjnego, polskiego śledzia, który został wzbogacony m.in. zaprawą z selera naciowego. Oryginalny i niepowtarzalny smak potrawy nawiązuje do staropolskich tradycji kulinarnych, których ryby były bardzo ważną częścią.

Nasza restauracja, nad którą czuwa sama Magda Gessler, serwuje przepyszne śledzie z selerem w towarzystwie unikatowej kompozycji warzyw, które nadają im głęboki, aromatyczny smak nawiązujący do tradycji przedwojennej kuchni polskiej. Zachęcamy do spróbowania tej niezwykłej potrawy.

Wróć do menu
Rose Rose Rose

„U Fukiera” to najstarsza restauracja w Warszawie 
z tradycją sięgającą początku XVI wieku, wielokrotnie wyróżniana przez “Guide Michelin”.

Zapraszamy na wirtualny spacer po restauracji U Fukiera