Gęsina U Fukiera
Późna jesień w warszawskiej restauracji U Fukiera to przede wszystkim ukłon w ważnym kierunku w tym czasie w polskiej kuchni – w kierunku gęsiny.
W listopadzie 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 króluje polska gęś.
Gęsina to wyjątkowe szlachetne mięso, które kochamy za wartości odżywcze i wspaniały, bogaty smak. Sezonowe menu z gęsiny w restauracji U Fukiera to plastry różowej piersi z gęsi przez nas wędzonej podane na winegrecie malinowym w asyście buraczanego concasse. Według receptury z rodzinnego domu Magdy Gessler przygotowujemy pyszny krupnik wolno gotowany na gęsich żołądkach z warzywami korzennymi, niezwykle pożywny, gęsty i aromatyczny. Na danie główne proponujemy udko z gęsi confit w towarzystwie modrej kapusty z morelami i klusek prosto ze Śląska.
Gęsina U Fukiera tylko w sezonie!
Rezerwacje: 600 999 933 fukiera@ufukiera.pl MojStolik.pl
Do zobaczenia U Fukiera!