Gęsina U Fukiera

Gęsina U Fukiera

Późna jesień w warszawskiej restauracji U Fukiera to przede wszystkim ukłon w ważnym kierunku w tym czasie w polskiej kuchni – w kierunku gęsiny.

W listopadzie 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 króluje polska gęś.

Gęsina to wyjątkowe szlachetne mięso, które kochamy za wartości odżywcze i wspaniały, bogaty smak. Sezonowe menu z gęsiny w restauracji U Fukiera to plastry różowej piersi z gęsi przez nas wędzonej podane na winegrecie malinowym w asyście buraczanego concasse. Według receptury z rodzinnego domu Magdy Gessler przygotowujemy pyszny krupnik wolno gotowany na gęsich żołądkach z warzywami korzennymi, niezwykle pożywny, gęsty i aromatyczny. Na danie główne proponujemy udko z gęsi confit w towarzystwie modrej kapusty z morelami i klusek prosto ze Śląska.

Gęsina U Fukiera tylko w sezonie!

Rezerwacje: ☎️ 600 999 933 📧 fukiera@ufukiera.pl ➡️MojStolik.pl

Do zobaczenia U Fukiera! 🌹

Wszystkie wpisy
Rose Rose Rose

„U Fukiera” to najstarsza restauracja w Warszawie 
z tradycją sięgającą początku XVI wieku, wielokrotnie wyróżniana przez “Guide Michelin”.

Zapraszamy na wirtualny spacer po restauracji U Fukiera