„U Fukiera” to najstarsza restauracja w Warszawie z tradycją sięgającą początku XVI wieku, wielokrotnie wyróżniana przez “Guide Michelin”.
Sezon grzybowy U Fukiera
Jesienią U Fukiera pachnie świeżymi grzybami prosto z polskich lasów. W tym roku zdecydowanie prym wiodą rydze z fois gras w obłędnym sosie według receptury Magdy Gessler, bazującym na szalotce i czosnku oraz soku z marchwi z dodatkiem creme fresh i świeżego kopru. W menu sezonowym zawitały także ulubione fukierowskie klasyki jak obłędne risotto z kurkami i serem Bursztyn czy piękne kapelusze rydzów zatopione w złocisto-pomarańczowym sosie z rozmarynem i białym winem. Sezon […]
Autorskie koktajle U Fukiera
Zapraszamy do restauracji U Fukiera na wyśmienite i wyjątkowe autorskie koktajle, które są ukłonem w stronę arcyciekawej przedwojennej historii Warszawy. Nawiązują one to kultowych, słynnych przed wojną miejsc w Warszawie – restauracji, hoteli, lokali z cocktailami, kawiarni, winiarni czy dancingów. Każdy z nich dzięki swojej bogatej formie i oryginalnemu smakowi pozwala przenieść się w czasie i zachwycić się tym wspaniałym spektaklem.
Lipiec U Fukiera
Co pysznego znajdziemy w sezonowym menu U Fukiera? W lipcu królują kurki, które doskonale wkomponowały się w sezonowe risotto, w duecie z serem Bursztyn dają pyszny efekt. Nie mogło zabraknąć ulubionej zupy kurkowej na warzywnym bulionie oraz chrupiących placków ziemniaczanych z sosem kurkowym i koprem. Na specjalną uwagę zasługują również pierogi z jagodami – te wyjątkowe leśne owoce skryte w delikatnym cieście, z odrobiną śmietany przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa. Zapraszamy serdecznie!
Zarezerwuj stolik online!
Zapraszamy do rezerwacji online stolika w restauracji U Fukiera przez mojstolik.pl Teraz możesz zarezerwować stolik o każdej porze. Zapraszamy!
Rewitalizacja kamienicy fukierowskiej
Drodzy Goście, informujemy, że właśnie rozpoczęła się rewitalizacja kamienicy fukierowskiej, która jest zabytkiem warszawskim. Prace wykonywane są wewnątrz budynku, w dni powszednie w godzinach rannych i wczesnopopołudniowych. Zaplanowane zostały tak, aby w jak najmniejszym stopniu wpływały na działalność restauracji. Pragniemy również zapewnić, że dopełniliśmy wszelkich starań, aby nie wpłynęło to na Państwa komfort. Za ewentualne niedogodności przepraszamy.
Restauracja U Fukiera Otwarta!
Nareszcie możemy Was zaprosić do środka restauracji U Fukiera! Długo czekaliśmy na ten moment, szef kuchni wraz z Magdą Gessler przygotował dla Was wspaniałe sezonowe pyszności, ulubione klasyki kuchni polskiej oraz słynne hity U Fukiera. Restauracja jest czynna codziennie od godz. 12:00 do ostatniego Gościa. Zapraszamy do magicznego ogródka w sercu Rynku Starego Miasta oraz do pięknych sal w środku kamienicy fukierowskiej. Rezerwacje przyjmujemy telefonicznie oraz mailowo. 600999933fukier@ufukiera.pl
Otwarcie U Fukiera!
Drodzy Goście, z przyjemnością ogłaszamy, że 15 maja otwieramy ogródek U Fukiera! Z kolei już 29 maja będziemy mogli zaprosić Was do środka restauracji. Cieszymy się, że będziemy mogli Was wreszcie zaprosić do środka, ugościć i sprawić byście poczuli U Fukiera w pełnej krasie. Rezerwacje przyjmujemy telefonicznie i pod adresem e-mail: fukier@ufukiera.pl 600999933 Do zobaczenia!
Majówka U Fukiera!
Zapraszamy na wielkie grillowanie na Rynku Starego Miasta przed restauracją U Fukiera! Magda Gessler i szef kuchni Patryk Burnicki przygotowali obłędne menu pełne pysznych, ulubionych dań z grilla. Karkówka z grilla w wybornej marynacie, naszego wyrobu kiełbasa i kaszanka, finezyjne szaszłyki i dorodne steki – najwyższej jakości mięso od naszych sprawdzonych dostawców! Rozmaite, świeże dodatki, wspaniałe zapachy i mnóstwo wiosennej energii – to wszystko czeka na Was w majowy weekend […]
Okienko U Fukiera otwarte dłużej!
Wiosna nadchodzi, dni są coraz dłuższe i więcej czasu spędzamy na świeżym powietrzu. Dlatego okienko U Fukiera ma nowe godziny otwarcia, zapraszamy codziennie już od 11:00 aż do 20:00. Szef Kuchni w kwietniu przygotował kilka nowości, które umilą czas spędzony na Rynku Starego Miasta. Wśród znanych i lubianych pajd pojawiła się nowa, z pieczonym schabem i sosem tatarskim, do tego na deser naleśniki na ciepło z waniliowym twarożkiem i sosem z białej czekolady i kardamonem. […]