Wiosenne menu U Fukiera
Cztery pory roku 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 to menu oparte na tym, co aktualnie najlepszego daje nam natura. Zapraszamy na wiosenne menu 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚, opracowane przez Magdę Gessler oraz szefa kuchni U Fukiera Szymona Gołofita.
W roli głównej pojawiły się uwielbiane i wyczekiwane SZPARAGI zielone z doskonałym sosem holenderskim i jajem poche lub genialne BIAŁE szparagi Magdy karmelizowane, podane z sosem aioli – to jest obłęd, musicie ich spróbować!
Do tego nowość 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚 – polędwiczka cielęca podawana na gorącym kamieniu, co pozwala Gościom dopasowanie stopnia wysmażenia polędwiczki wedle gustu, a do tego chrupkie warzywa oraz pyszne sosy.
Polecamy również carpaccio z polskich pomidorów z serem a’la buratta obsypane grubo zmielonym pieprzem Słynny lekkie danie, które wprowadza nas w przyjemną podróż balansowania pomiędzy kwaskowością a słodyczą z cudownym , oraz znany już krem z pomidorów malinowych i pora i selera, podawany z kluskami z sera Bursztyn.
Zapraszamy do klimatyzowanych sal wewnątrz restauracji oraz do ogródka na Rynku Starego Miasta.
Do zobaczenia 𝐔 𝐅𝐮𝐤𝐢𝐞𝐫𝐚!
Rezerwacje: 600 999 933 fukier@ufukiera.pl MojStolik.pl